Børneværelse

Få et sunt inneklima på barnerommet

Publisert den: 08-05-2020.

Et sunt og rent inneklima er bra for alle, men det er særdeles viktig for barna våre at vi har fokus på inneklimaet på barnerommet. Barns helse kan være utsatt, og det betyr at vi må være ekstra oppmerksomme på å holde inneklimaet sundt og rent. 
Filterhuset har satt sammen en kort guide til hvordan du gjør nettopp det. 
 

Ventilasjon av boligen er helt klart det viktigste punkt når det handler om å forbedre inneklimaet. Men det er noen ekstra punkter som særlig gjør seg gjeldende på barnerommet, hvor det finnes flere helseskadelige partikler.

Filterhuset anbefaler at du alltid lar døren til barnerommet stå åpen, så luften hele tiden sirkulerer og det ikke samler seg kodens som kan føre til muggsopp. Når du lager mat er det derimot viktig å stenge døren, ettersom matosen kan forurense barnerommet – og andre rom. Hold romtemperaturen på 18-20 grader.

Hvis det er mulig, bør tekstiler oppbevares i et annet rom. Klær samler støv og holder på fukten i rommet, som også kan føre til muggsopp. I tillegg avgir tekstiler også lo. Alle bamser og leker bør ligge i kasser, ettersom de også samler støv. Alle bamser som står fremme bør støvsuges regelmessig, men aldri vaskes i vaskemaskinen.

Som i resten av huset, er det også på barnerommet, viktig å vaske og støvsuge minst en gang om uken. Vi anbefaler også at du unngår tepper, ettersom de også samler støv og er vanskelige å vaske. Husk også å lufte dyner og puter, og vask alltid nytt sengetøy. 

guide for sundt indeklima på børneværelset

Test inneklimaet med en radonmåler

Airthings Wave

Airthings Wave er en avansert Radonmåler som måler radonnivå, luftfuktighet og temperatur i boligen din. Målingene blir lagret, og kan ses i appen på din smartphone. Hvis radonnivået blir for høyt kommer det en alarm som advarer deg i tide. Airthings advarer med farger om du har grønt, gult eller rødt radon nivå 

Radon kommer opp fra undergrunnen og er, spesielt i vinterhalvåret, en usynlig risiko for deg og familien din. Radon lukter ikke og du kan heller ikke se den, men den er der. Mengde og konsentrasjon kommer an på været og hvor du bor. 

Er fundamentet i huset ditt utett, kommer det radon opp igjennom sokkelen og fundamentet. Små sprekker og revner slipper den kreftfremkallende radon inn i huset ditt. Tidligere trodde man feilaktig at det kun var i kjelleren at Radon var et problem. Vi bør alle undersøke radon nivået i boligen vår. 

Vil du vite mer om inneklima, og hvorfor det er så viktig å fokusere på? Så kontakt vår kundeservice som er klar med råd og veiledning. 

Skrevet af: Michelle, Filterhuset

Tilmeld nyhedsbrev

Kilder:
Bolius

​ Tags

Inneklima

Les mer av inspirasjonsartiklene våre

keyboard_arrow_up
menu