Systemair filter

Her finner du alle de populære SystemAir filtre til ventilasjonsaggregatet ditt. Vi har et bredt utvalg av modeller og filterklasser og alle våre ventilasjonsfiltre er produsert etter deres originale spesifikasjoner. Dette sikrer at SystemAir filteret du mottar fra oss, passer perfekt inn i anlegget ditt og har alle egenskapene det skal ha. Filtrene produseres i Danmark og vi garanterer derfor rask levering.
 

Systemair logo

Finn filteret ditt her

Veien til det riktige filteret 

Følg denne guiden til for å finne filteret ditt. 

1. ANLEGG
Det første som er viktig å vite er hvem som har produsert ventilasjonsanlegget ditt. Det står typisk på en logo el. på anlegget.

buildings-1

2. ANLEGGSMODEL
Det nester er hvilken modell ventilasjonsanlegget ditt er. Det står typisk på et informasjons klistremerke el.

paragraph-two-column

3. FILTERTYPE
Nå skal du beslutte deg for hvilket filter du vil ha i anlegget ditt. Les mere om hvilket filter som passer best til deg, og hva forskjellen er på de forskjellige filtrene her.

single-neutral-actions-question

Veien til det riktige filteret 

Følg denne guiden til for å finne filteret ditt. 

1. ANLEGG

buildings-1

2. ANLEGGSMODEL

paragraph-two-column

3. FILTERTYPE

single-neutral-actions-question

Hvilke Systemair filter skal jeg velge?

Hvilket SystemAir filter du skal installere i anlegget ditt, avhenger av miljøet rundt hjemmet ditt og hvilke krav du har til inneklima. Det er stor forskjell på filtertypene og det kan være en god ide å undersøke disse før du bytter filter. Et Standardfilter er et grovfilter i filterklassen G4 som holder ventilasjonsanlegget rent for støv og skitt. 

Et finere filter som f.eks. Pollenfilteret eller SafeAir finfilteret, vil i tillegg filtrere vekk de helseskadelige partiklene og gi deg og familien din et sunt og rent inneklima. Vi anbefaler alltid at du installerer et finere filter i anlegget ditt, spesielt hvis du har pollenallergi.

Nedenfor kan du se en oversikt over alle SystemAir filtre vi tilbyr. Vi har filtre til modellene SAVE VTR, SAVE VSR, VR, VTR, VCT, BFR og FFR. Du finner alle de mest populære filtre til ditt SafeAir anlegg, men hvis du lurer på noe eller ikke kan finne ditt filter, kontakt oss gjerne. Alle SafeAir filter og posefilter blir solgt i sett med både et filter til innsug og avsug på ventilasjonsanlegget ditt.

 

Når bør jeg bytte SystemAir filteret?

Hvor ofte du trenger å bytte filter i SystemAir ventilasjonsanlegget ditt kommer an på hvilket filter som er i anlegget ditt nå. Hvis du har et Pollenfilter eller et SafeAir filter, må du bytte det hver 6. måned. Hvis du har et Standardfilter, må du bytte det hver 3. måned. Bor du i et område med høyt forurensningsnivå, kan det være nødvendig å bytte filter oftere. I tillegg anbefaler vi at posefilter byttes ut 1 gang i året og helst på samme tid.

For å sikre at filtreringen fungerer optimalt og at det ikke sitter støv eller skitt i ventilasjonsanlegget, anbefaler vi at du regelmessig undersøker filter og anlegg. Det er viktig at man husker å bytte filter, da det ellers ikke fanger opp partiklene det skal, fordi det er tett. Dermed reduseres ytelsen betydelig. Hvis ditt SystemAir filter er på et posefilter anbefales det at det byttes ca. hver 12. måned, men sjekk det hver 6. måned for å sikre at det ikke er dannet mugg. 

I ekstreme tilfeller kan et filter som blir tett av støv, begynne å gjøre SystemAir anlegget skittent. Det kan føre til at inneklimaet forverres og at anlegget både lager mer lyd og bruker mer energi. Det er også en risiko for at det kan utvikles mugg i anlegget, noe som kan være veldig helseskadelig.

 

SystemAir eksperter

Når du handler med Filterhuset handler du med bransjeeksperter som har vært i bransjen i mange år og som har god kjennskap til mange anlegg, filtertyper osv. Vår store lidenskap er inneklima og vi gjør alt vi kan for å gi kundene våre de beste forutsetningene for et rent og sunt inneklima.  

Filtrene våre er produsert av høy kvalitet og av bærekraftige materialer. Hos Filterhuset mener vi nemlig at et filter skal være mer enn bare et filter som gir et godt inneklima. Det skal også være godt for miljøet. Du kan lese mer om vår grønne profil her. Vi garanterer at du blir fornøyd med kvaliteten på våre SafeAir filtre, akkurat som vi garanterer at de passer til anlegget ditt. 

Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til å velge den riktige filterløsningen, så kan du kontakte Kundeservice som kan bidra med profesjonell og kunnskapsrik veiledning. 

Informasjon om SystemAir og deres historie

SystemAir har en lang historie som går helt tilbake til 1974 da selskapet ble stiftet under navnet L.H.G. Kanalflägt. I år 2000 skiftet de navn til SystemAir. Det opprinnelige formålet med selskapet ble skapt av ideen om å gjøre ventilasjonsinstallasjonen enklere via en kanalvifte. I 1987 startet LHG Kanalfläkt et samarbeid med selskapet Danvent som delte samme interesse for ventilasjonsanlegg og har solgt ventilasjonsanlegg til det danske markedet siden 1977, med stor suksess. 

Danvent ble deretter kjøpt opp av SystemAir i 2004, hvor navnet også ble endret til SystemAir.

SystemAir filtre produseres noen ganger med en miljøvennlig pappramme i stedet for plast som holder filteret godt på plass. Disse bør imidlertid endres regelmessig så de ikke blir ødelagt, selv om de tåler fuktighet. På posefiltrene er plastrammen produsert av resirkulert plast og du kan derfor kaste filteret sammen med annet husholdningsavfall.

Hvorfor er et sunt inneklima så viktig?

Kvaliteten på luften vi puster inn hver dag har stor innvirkning på trivsel og helse, trolig mer enn det folk flest tenker. Vi har sannsynligvis alle prøvd å oppholde oss i et rom med dårlig ventilasjon og har opplevd hvordan det kan forårsake hodepine, utmattelse og generelt ubehag.

Hvis du er allergisk, kan pollensesongen være en vanskelig tid og hvis du har et hjem med skjult mugg eller forurensende partikler i luften, kan du eller din familie bli syke.

Når du f.eks. setter opp et SystemAir ventilasjonsanlegg og bruker passende SafeAir filtre - og bytter de regelmessig i henhold til anbefalingene, sikrer du det beste inneklimaet du kan. Avhengig av hvilket SafeAir filter du bruker og hvor fint det er, kan mye støv, pollen og annet smuss fanges opp her, i stedet for at du trekker det ned i lungene.

Fant du ikke det du lette etter? 

Hvis du fortsatt er i tvil om hvilket anlegg som er montert hjemme hos deg, eller om hvilken filtertype du skal velge, så er du alltid velkommen til å kontakte Filterhusets kundeservice. Vi står også klar til å besvare med eventuelle andre spørsmål. 

Lad os høre fra deg

Adresse

Retur
Filterhuset, c/o Direct House, Bjørumsvegen 15, 4820 Froland, Norge

Nett lager og kontor
Farum Gydevej 75
3520 Farum, Danmark

Åpningstider

Kundeservice tlf.: 
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

Fant du ikke det du lette etter? 

Hvis du fortsatt er i tvil om hvilket anlegg som er montert hjemme hos deg, eller om hvilken filtertype du skal velge, så er du alltid velkommen til å kontakte Filterhusets kundeservice. Vi står også klar til å besvare med eventuelle andre spørsmål. 

Lad os høre fra deg

Adresse

Retur
Filterhuset, c/o Direct House, Bjørumsvegen 15,
4820 Froland, Norge

Nett lager og kontor
Farum Gydevej 75
3520 Farum, Danmark

Åpningstider

Kundeservice tlf.: 
Man - tors kl. 12.30 - 15.00
Fre kl. 9.00 - 12.00

keyboard_arrow_up
menu